mandag den 2. oktober 2017

Romtopf færdig


husker i Romtopfen?
idag fik jeg den lavet færdig
Til romtopf "syltes" bær med rom og sukker, og det skal være førsteklasses-bær uden nogen form for råd og mug. Bærrene trækker med sukker, efterhånden som de modner, og lægges i et glas med rom. For at undgå gæring skal bærrene være dækket af lagen, og rommen skal være stærk. Den fortyndes jo af frugtsaft, hver gang der kommes flere bær i.
Rumtopfen skal stå koldt og trække nogle måneder
Sådan :
Bær, så sukker der dækker de nye bær, så Rom så det dækker.
HVERGANG der på fyldes nye bær på.
Nogle spiser bær og lage samtidig, andre tager bærrene op og drikker lagen som dessertvin.

det grisser en del MEN når den er færdig WOAOOO..

2 kommentarer:

  1. UHHH det lyder godt Dorte, håber du også gemte bærrene , det ville vidst ikke være godt at spise dem all på en gang :-)

    SvarSlet
  2. Det lyder som det rene vintermedicin. Flot arbejde ! sådan nogle flasker pynter og er besværet værd. Hygge til dig

    SvarSlet